Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitimi Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Bu eğitim, reklam içerikli paylaşımlarınızın doğru, dürüst, yasal ve etik olmasının sağlanabilmesi için Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu (REK), Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı (VDK) ve Reklam Özdenetim Kurulu (RÖK) tarafından özel olarak hazırlanmıştır.

Reklamverenlerle çalışan ve pazarlama faaliyeti içeriğine yönelik paylaşımlarda bulunan sosyal medya etkileyicilerine, pazarlama iletişiminde dikkate alınması gereken kurallar, yasal düzenlemeler ve yapılmasından kaçınılması gereken konular hakkında eğitim verilmesi amaçlanmaktadır.

Reklam yatırımları içerisinde dijital mecra en büyük paya sahip ve sosyal medya etkileyicileri de dijital mecra içinde önemli bir konumdalar. Dolayısıyla yapacağınız pazarlama iletişimi faaliyetlerinde tüketicilerin ve markaların güvenini kazanmanız büyük önem taşıyor.

Hayır, katılım zorunluluğu bulunmuyor. Katılım, tamamen gönüllülük esasına dayanıyor.

Evet, 5.000 TL + KDV tutarındaki eğitim ücretini ödeyerek kaydınızı kolayca yapabilirisiniz.

Eğitim yüz yüze olarak, 1 tam gün sürecek.

Bu eğitim ile pazarlama iletişiminin temel etik ve yasal kuralları, sorumlu reklamcılık ilkeleri, telif hakları, kişisel verilerin korunması gibi konu başlıkları hakkında örneklerle bilgilendirilecek, vergisel yükümlülükleriniz ve yasal haklarınız ile ilgili detaylara hakim olacaksınız.

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu (REK), Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı (VDK) ve Reklam Özdenetim Kurulu (RÖK) iş birliği ile gerçekleşen eğitim, bu kurumlarda görevli kişiler tarafından verilecektir.

Bu eğitim ile sosyal medya etkileyicileri olarak;
Takipçilerinizi korumuş olacaksınız,
Markaların gözünde kendinizi diğer sosyal medya etkileyicilerinden farklı kılmış olacaksınız;
Yasal, etik ve sorumlu pazarlama iletişimi değerlerini desteklemiş olacaksınız.

Hayır bir sertifika verilmeyecek. Ancak eğitimi tamamlayanlar “Katılım Belgesi” alma hakkında sahip olacak. Buna ek olarak, “Katılım Belgesi” alma hakkına sahip olan sosyal medya etkileyicilerinin isimleri www.rok.org.tr adresli internet sitesinde de ayrıca yayınlanacaktır.

Eğitime katıldığınızı ve tamamladığınızı markalar ve takipçilerinizle paylaşabilirsiniz. Ancak, paylaşımlarda “sertifikalı”, “Bakanlık onaylı” gibi ifadeler kullanılmaması gerekecek.

Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitimi’ne ilk aşamada Instagram’da 300 bin ve üzerinde takipçisi olan sosyal medya etkileyicileri katılabilir.

İlki 25 Kasım 2024 tarihinde Trendyol Spine Tower - Maslak Kampüs’te gerçekleşecek. Sonraki eğitimler, 1 yıl boyunca yeni katılımcılar için 2 ayda bir gerçekleştirilecek.

Instagram’da 300 bin ve üzerinde takipçiye sahipseniz, buraya tıklayarak başvuru formunu doldurup, katılım ücretini ödeyerek katılabilirsiniz.

Eğitim sırasında kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu ve her türlü kayıt cihazı ile kayıt yapılması yasaktır.

Eğitim sırasında aktarılan sunumlar ve/veya içerikler eğitim notu olarak herhangi bir şekilde paylaşılmayacaktır. Ancak www.rok.org.tr adresli internet sitesinde oluşturulan “kaynak/arşiv” başlığı altında konuyla ilgili güncel yasal düzenlemelere, kılavuzlara vs. erişim sağlanacaktır.

Eğitimden çekilmek, başvurusunu iptal etmek isteyenlerin info@smeegitimi.com adresine taleplerini içeren bir elektronik posta göndermeleri gerekmektedir. En geç 48 saat önce iletilen bu yöndeki talep üzerine, 24 saat içinde eğitim ücretinin tamamının iadesi gerçekleştirilecek ve eğitim kaydı silinecektir. Eğitimden önceki 24 saat içerisinde iptal etmek isteyen katılımcılara eğitim ücretinin yarısı yine 24 saat içinde iade edilecektir.