Başvuru Formu
1. Öncelikle şikayet konunuzun RÖK’ün çalışma kapsamında olup olmadığını kontrol ediniz. Hangi konuların RÖK’ün çalışma kapsamında değerlendirildiğine bakabilirsiniz. Eğer hala emin değilseniz, bizi arayabilir veya e-posta gönderip sorabilirsiniz. İletişim bilgilerimize buradan ulaşabilirsiniz.
2. Eğer başvuru konunuzun RÖK’ün çalışma kapsamında olduğunu düşünüyorsanız, başvurunuzu online olarak, posta yolu ile veya e-posta göndererek yapabilirsiniz.
3. Başvuru yapanların kimlikleri, gizli tutulmaktadır. Başvuru yapan kişinin e-posta listesinden çıkmak vb. gibi konuları içeren bir başvurusu varsa, kimliğinin diğer tarafla paylaşılması için tüketicinin izni talep edilecektir. Bu iznin başvuru esnasında tarafımıza iletilmesi ile süreç daha hızlı sonuçlanabilecektir.
4. Reklamveren ve/veya reklam ajanslarından Özdenetim Esasları’na aykırılığı bulunan reklamların düzeltilmesi veya durdurulması istenmektedir. RÖK’ün görüşleri tavsiye niteliğindedir.
5. Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni’ne buradan ulaşabilirsiniz.
Sınırötesi Başvurular
Sınırötesi başvuru, Türkiye'de gösterilen bir reklamın yayın kaynağının bir başka ülkede olması durumunda, Türkiye'de mukim tüketicilerinin yaptığı başvurudur.
Böyle bir reklam ile ilgili olarak yapılacak başvuru sınır ötesi başvuru olarak değerlendirilecek ve RÖK tarafından ilgili ülkede bulunan Avrupa Reklam Standartları Birliği (EASA) üyesi özdenetim kuruluşu ile iletişime geçilerek başvuru değerlendirilecektir. RÖK, 1996 yılından itibaren Avrupa Reklam Standartları Birliği'nin bir üyesidir.